Grau

Soufflet oferă o gamă de soiuri adaptate la România. Referințele sunt disponibile cu ușurință în câteva clicuri pe site."

Ionesco

Ionesco
Soi:Semitimpuriu

Este un soi de grâu lider în indici de panificație. Este un soi cu o foarte buna toleranța la boli, o calitate superioară și o productivitate excelentă.

Precocitate la înspicare: Timpuriu
Talie: Scurt
Capacitate de înfrățire: Foarte bună

Densitatea la semănat: 350-400 boabe germinabile/m2 în funcție de data semănatului

Avantaje:

  • Calitate superioară de panificație
  • Rezistență foarte bună la secetă și arșiță
  • Foarte bună toleranță la boli
  • Foarte bună capacitate de înfrățire și bună MMB

(, )

(, )

RUBISKO

Soi:Timpuriu

Rubisko este un soi de grâu aristat, apreciat în zonele de câmp, cu un comportament bun şi rezitent la o serie de boli.

Soi: Timpuriu
Precocitate la înspicare: Semi-timpuriu
Talie: Scurtă
Capacitate de înfrățire: Foarte bună

Densitatea la semănat: 300-400 boabe germinabile/m2 în funcţie de data semănatului

Avantaje:

  • Ritm de vegetaţie foarte adaptat pentru Romania
  • Capacitate de producţie ridicat
  • Profil sanitar foarte bun
  • Calitate de panificaţie foarte bună

(, )

(, )

SOFRU

Soi:Timpuriu

Este o varietate rustică şi productivă, cu o toleranţă foarte bună la boli. Soi de grâu aristat, cu o toleranţă ridicată la stres hidric şi termic.

Soi: Timpuriu
Precocitate la înspicare: Semi timpuriu
Talie: Medie
Capacitate de înfrățire: Foarte bună

Densitatea la semănat: 300-400 boabe germinabile/m2 în funcţie de data semănatului

Avantaje:

  • Toleranţă foarte bună la boli
  • Toleranţă la stres hidric şi termic
  • Risc scăzut de încolţire a bobului în spic
  • Calitate superioară de panificaţie

(, )

(, )

Glosa

Soi:Semitardiv

Este un soi de grâu cu în indici de panificație foarte buna. Este un soi cu o buna toleranța la boli, o calitate superioară și stabilitate a producției.

Precocitate la înspicare: Semi tardiv
Talie: Scurt
Capacitate de înfrățire: Bună

Densitatea la semănat: 350-400 boabe germinabile/m2 în funcție de data semănatului

Avantaje:

  • Rusticitate și stabilitate a producției;
  • Indici calitativi superiori (proteină, gluten, MH etc)
  • Adaptabilitate deosebită pe toate arealele de cultură din Romania

(, )

(, )

MIX CEREALE

Inovaţia de maximizare a randamentului şi profitabilităţii culturii de grâu

Obiectivul acestui amestec de varietăţi de grâu este acela de a răspunde nevoilor fermierilor, asigurând o productivitate constantă, în funcţie de diferitele contexte regionale şi climatice, prin asigurarea unui randament omogen şi regulat şi o calitate satisfăcătoare a recoltei.
Fermieri din alte state precum Franţa, consacraţi în cultivarea cerealelor păioase, au obţinut rezultate remarcabile din punct de vedere al productivităţii cât şi a calităţii.

Potenţial agronomic
Pentru fermieri această noutate prezintă mai multe avantaje:

  • Randament echilibrat al productivităţii şi calităţii;
  • Siguranţă în funcţie de diferite contexte regionale şi climatice;
  • Limitează presiunea bolilor şi reduce utilizarea fungicidelor.

Noutatea pentru anul agricol 2022-2023 este lansarea unui mix de cereale destinat comercializării care este alcătuit din amestecarea a 4 varietăţ de grâu care combină aspecte agronomice precum:

  • Productivitate constantă
  • Calitate
  • Toleranţă sporită la patogeni
  • Rusticitate
  • Rezistenţă la iernare
  • Rezistenţă la cădere
  • Rezistenţă la secetă

Cereal_mix_22_23_9rCdAq2 (1,6 MO, pdf)

(, )